Applications 2022-05-31 - 2022-08-28
COURSE DESCRIPTION
Att kunna utveckla och erbjuda en produkt eller tjänst som skapar ett värde för kund är centralt inom verksamheter. För att lyckas med detta behövs kunskap om kunder och deras värdeskapande processer och här kan kundresan vara ett effektivt verktyg. Detta sätter vi fokus på i denna kurs.
Kursen behandlar värdeskapande processer hos kunder - hur värde kan skapas och förstärkas hos kunder, klienter och andra som verksamheten riktar sig till - med fokus på kundresor. Kunskap som du kan använda för att utveckla din verksamhet, få ökad konkurrenskraft och lönsamhet och en bättre förståelse för dina kunder.
Du kommer att få lära dig vad en kundresa är och hur det kan vara ett verktyg för att utveckla din verksamhet. Du får också lära dig hur du samlar in kunskap och insikter kring kunder och deras upplevelser med hjälp av olika metoder samt hur du kan använda detta för att identifiera förbättringsmöjligheter i din verksamhet.
Du får ta del av teorier och praktiska verktyg med koppling till aktuell forskning. Kursinnehållet kommer att kopplas till kursdeltagarnas egna verksamheter där du som deltagarna ges möjlighet att diskutera frågor och utmaningar från din verksamhet.
Kursen består digitala föreläsningar, filmer samt digitala workshops med följande tema: observation och intervju som metod, kundresa som verktyg samt värdeskapande processer.
Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam och som vill lära dig mer om hur du kan arbeta med värdeskapande processer och kundresor.
Kursen är på avancerad nivå och ger 5 högskolepoäng. Den riktar sig till dig som är yrkesverksam och ges på deltid så att studier och arbete kan kombineras. Undervisningen sker på svenska och engelska och genomförs på distans via Canvas som är Karlstads universitets lärplattform.
Kursen är avgiftsfri. Antal platser är begränsat.
Den här kursen är för dig som vill lära dig hur en PLC är uppbyggd och hur den programmeras. Den internationella standarden IEC 61131 definierar fem olika programmeringsspråk för PLC. Vi går igenom dessa fem programmeringsspråk och dyker lite djupare i tre av dem: Ladder, Structured Text samt SFC. Tidigare programmeringsvana är inget krav men underlättar naturligtvis.I kursen används två programvaror Codesys och Sinumatik 3D. Codesys används för att skapa PLC-programmen och Sinumatic 3D används för att skapa 3D-miljöer (produktionsmiljöer med maskiner, rullband etc) där PLC-programmen exekveras. Båda dessa programvaror tillhandahålls till studenten utan kostnad. Dessa program fungerar endast i PC. En Mac-dator kan alltså inte användas i denna kurs
För att ett system automatiskt ska kunna känna igen ett ansikte, avgöra den optimala tidpunkten för maskinunderhåll, sortera textdokument, ha fungerande taligenkänning, känna igen handskrivna tecken, urskilja mönster i stora datamängder till exempel att identifiera kundgrupper eller olika beteenden krävs förmågor som är svåra att programmera explicit. I den här kursen får du lära dig grunderna i hur ett system kan lära sig dessa förmågor utifrån datamängder istället för att blir programmerade. Här ingår de vanligaste algoritmerna för övervakad och oövervakad inlärning, såsom artificiella neurala nätverk, beslutsträd och k-medelvärdeskluster, vilka också utgör grunden för att förstå och diskutera de senaste teknikerna inom maskininlärning såsom djupinlärning.Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam.
The course is broken down into: Basic Bayesian concepts Selecting priors, deriving some equations Bayesian inference, Parametric model estimation Sampling based methods Sequential inference (Kalman filters, particle filters) Approximate inference, variational inference Model selection (missing data) Bayesian deep neural networks
To be translated Svensk industri möter nu en av de största utmaningarna sedan den industriella revolutionen. Vad innebär det för dig som ledare eller blivande ledare i industrin? Hur bibehåller du drivkraften hos dina medarbetare?Välkommen till kursen tekniskt ledarskap för framtidens industriprocesser. Den här kursen är särskilt framtagen för dig som har, eller strävar efter att ha en ledande roll i en industriell organisation. Kurser ger dig fördjupad kunskap inom området teknisk ledarskap med hänsyn till både mänskliga faktorn och ekonomin utöver den tekniska baskunskapen, den så kallade fullt integrerade teknikern eller ingenjör. Vi tittar närmare på och diskuterar olika ledaregenskaper och ledarstilar. Vad innebär det att vara en ledare med tekniskt ansvar?Stora förändringar krävs för att svensk industri ska fortsätta vara konkurrenskraftig. Genom studier av praktikfall och arbetsrelaterade fall skapas djupare förståelse för under vilka förutsättningar tekniska ledare arbetar och vilka krav som ställs. Kurskod, anmälningskodVP737A, HS-26353 Ansökan, behörighet och antagningOm du arbetar inom industrin, men saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på så kallad reell kompetens. Läs mer på den här sidan his.se/ansokindustrikurser
The aim of this course is to give students insight about certification and about what it means to certify/self-assess safety- critical systems with focus on software system and to create a safety case, including a multi-concern perspective when needed and reuse opportunities, when appropriate.
To be translated Vill du bli bättre på att leda projekt och få direkt användbara kunskaper på området? Då ska du läsa den här kursen i projektledning som ger dig redskapen för att bli en bättre projektledare.I kursen kommer vi att gå igenom grunder inom projektledning samt introducera en generell projektmodell. Dessutom tittar vi på verktyg och metoder som är direkt tillämpbara inom företag och organisationer samt övar dig i att använda kända planeringsverktyg. Eftersom mycket av arbetet inom företag och organisationer görs i grupp tränar vi även på bland annat att förstå gruppdynamik och ge feedback under kursens gång.